IMG_0647

ShapeRoll är en massagemaskin med roterande trärullar som bidrar till att forma din kropp, minska eller ta bort celluliter samt minska fettvävnad på mage, lår och skinkor. Den förnyar även balansen av hormonerna och nervsystemet.
Behandlingen tar 45 eller 60 minuter där kroppen masseras samtidigt som det lymfatiska systemet och cirkulationen i kroppen stimuleras. Detta utföres genom olika övningar som följer lymfans naturliga flöde. 
Huden får en uppstramning, elasticiteten förbättras och hudens fuktighet ökar. 
Behandlingen med ShapeRoll underlättar för slaggprodukter och gifter att dräneras ut samtidigt som fettcellerna kommer i lipolys och frisläpper lagrad energi (fettet bryts ner och transporteras genom blod och lymfa ut från kroppen) ShapeRoll bidrar till en långsiktigt bättre cirkulation som kan ge ett långvarigt resultat. Elastin och kollagen påverkas fördelaktigt vilket ger en smidigare och fastare hud. Man kommer att både se och känna att huden blir mjuk och len!

 

shaperoll shaperoll

Undertrycket i rullen drar till sig vätskor, det betyder först och främst att tillströmningen av blod ökar. Utöver detta så har ShapeRoll stor effekt på lymfsystemet. Ökas tillförseln av blod så förbättras kroppens förutsättningar att läka sig själv. Hjälper man lymfsystemet gör kroppen sig av med en större mängd slaggprodukter än vanligt. Blodet transporterar syre, huden behöver syre för att förnya sig och hålla sig frisk. Ju äldre man blir desto svårare blir det att syresätta huden. En dåligt syresatt hud är första steget till hudens åldrande samt är grogrunden för celluliter. Vid behandling med ShapeRoll ökar effekten om man håller en god och nyttig kosthållning samt god konditionsträning och det är viktigt att man tar ett extra vattenintag då utsöndringen av gifter i kroppen ökar.

Ytterligare fördelar med ShapeRoll:

  • •Blodcirkulationen ökar (ökad syretillförsel) 
  • •Musklerna slappnar av 
  • •Huden vitaliseras 
  • •Svullnader minskar 
  • •Huden stramas upp 
  • •Rynkor och linjer slätas ut 
  • •Ärrbildningar/bristningar minskar 
  • •Huden renas

Djupgående infraröd värme har förmåga att tränga ner djupt i kroppens mjukdelar, flera centimeter, utan bieffekter och obehag.
Den ökar blodcirkulationen utan att påfresta hjärtat och ökar nivån av syre och vita blodkroppar i ditt blod.Långvågigt infrarött ljus har också visat sig stödja viktreducering, smärtlindring, förbättrad cirkulation och vitalisering av huden bland mycket annat.

Det stimulerar också produktionen av kollagen i din kropp, vilket är en byggsten för våra vävnader. En annan fördel med djupgående infraröd värme är att den påskyndar läkningen av mjukdelsskador som till exempel bristningar och sträckningar. Många personer som lider av reumatism har sett stor förbättring med infraröd värme då den tränger ner djupt i kroppens mjukdelar. Detta kan ge tillfällig smärtlindring och mjukare leder vilket ökar livskvalitéten högst avsevärt samtidigt som den påskyndar läkningen av inflammationer.

Energihöjningen, förbättrad blod- och lymfcirkulation och inte minst den ökade syresättning av blodet är bara några av de resultat som uppstår och som leder till att vår kropps självläkande processer sätter fart. Infraröda värmens direkta påverkan på muskler, leder, kapillärer och nervändar gör den till en utomordentlig behandlingsmetod samt till hjälpmedel för många.
Sammanfattningsvis kan sägas att det finns många fördelar med infraröd värme, de största är att nästan alla personer med mjukdelsskador eller stela leder ser en stor förbättring och snabbare rehabilitering med infraröd värme samtidigt som deras välbefinnande ökar.

Eftersom infraröd värme finns i solljus så är det inget onaturligt som tillförs kroppen och det finns inga kända bieffekter. Du kan exponera dig för infrarött ljus i timmar utan att din hud blir bränd eller skadad. 
Långvågigt infrarött ljus har många positiva hälsoeffekter och är 100% säkert.
 

Detoxeffekten av rollningen på ShapeRollern är ett intressant men komplext fenomen. 
Lymfan är en trögflytande vätske- mängd (blodplasma) som tillför cellerna näring och avlägsnar slaggprodukter. Ibland kan lymf- cirkulationen stanna upp, och stockningarna kan leda till att cellerna degenererar eller dör.

Så som vi är konstruerade måste både blodet och lymfan cirkulera i kroppen för att utbyte av ämnen och avgiftning ska kunna ske. Men det finns en väsentlig skillnad mellan lymfan och blodet när det gäller de bådas rörelse: lymfan drivs inte fram av hjärtat eller av en egen ’pump’. Lymfans cirkulation är mera passiv, och för att cirkulera i kroppen måste lymfan få skjuts av våra musklers ’pumprörelser’ (d.v.s. normalt muskelarbete), gravitationen, skakningar samt massage. I Norden förekommer "Tibetansk lymfdränage", vilket är en manuell behandling vars syfte är att få fart på lymfan i avgiftningssyfte. Lymfdränage är således en gammal och känd behandlingsmetod. 
Det som sker i kroppen när man blir masserad på ShapeRoll är just att lymfan under varje moment, under c:a en hel timme skjuts framåt. Cirkulationshastigheten hos lymfan ökar då avsevärt, och därmed även detoxprocessen (avgiftningen). Det som lymfan består av är bl.a. slaggprodukter från våra celler. Dessa slaggprodukter ska ut ur kroppen, och det svarar utrensningsorganen för. Alltså, flyter lymfan långsammare, blir även avgiftningen långsammare. Får man fart på lymfflödet sker detox snabbare. Här måste man sedan ta hänsyn till att detoxprocessen ser olika ut hos olika individer. Hos en individ som är starkt belastad av slaggprodukter blir effekten kraftfullare och mycket mera kännbar jämfört med en individ som är ren och frisk. Den hårt belastade individen kan i vissa fall få en kraftig utrensning från magen, tillfälliga hudutslag och andra reaktioner. Dessa är övergående och ett tecken på att en detox har satts igång. Man brukar kalla sådant för ’Förstförsämring’, ’Läkningskris’ och liknande. Inget att oroa sig för. Hälsotillståndet kan inte försämras genom att man rollar.

Observera att det är av stor vikt att man under processen (dagarna då man rollar för att detoxa) dricker mellan två och tre liter vatten, och då helst vatten som har kokat innan. Detta för att njurarna måste ha tillgång till vatten för att de ska kunna eliminera de vattenlösliga slaggprodukterna. Vid vätskebrist blir en del slaggprodukter kvar i kroppen. 
Lymfdränagen påverkar också det autonoma nervsystemet och verkar smärtstillande och lugnande. 

Vill du ha mer ork, mer muskler och en piggare hjärna?
Vem du än är och vad du än gör, är det viktigt med en bra blodcirkulation. Annars minskar muskelmassan, hjärnan fungerar sämre och du blir orkeslös. Genom att träna regelbundet och äta ”hälsosamt” håller du i gång blodcirkulationen så att din kropp mår bra och kan utvecklas. Med ShapeRoll ger du blodet en extra knuff! Den fungerar främst genom att avlägsna gifter från din kropp och träna upp blodkärlen Vi har gjort många kliniska observationer där kunder påtalat hur mycket piggare de blivit efter att ha börjat rolla!
 

ShapeRoll mot celluliter
ShapeRoll förbättrar cirkulationen vilket bidrar till att minska celluliter samt ge en bättre och slätare hud. Den främsta orsaken till celluliter är dålig blodcirkulation. När cirkulationen i vävnaden försämras så leder det till att slaggprodukter samlas i vävnaden och till slut kan detta bilda celluliter.

ShapeRoll ökar blodcirkulationen, temperaturen och metabolismen i huden, ger bättre funktionerande svett- och talgkörtlar samt befrämjar hudandningen. Den drar också ut slaggprodukter ur huden och stärker hudens motståndskraft mot yttre påfrestningar vilket då leder till minskade celluliter. Celluliterna är svåra att bli av med. Trots hård träning och bra kost försvinner de inte, enda sättet att bli av med dem kan vara genom behandling. Med ShapeRoll reduceras celluliterna och man får en huduppstramning. ShapeRoll masserar på djupet alltid upp mot hjärtat (förutom nedre mage), lymfdränagebehandlingen ger ett ännu bättre resultat tack vare att slaggprodukterna lättare transporteras ut ur kroppen. Detta resulterar i en slätare och jämnare hud, utan gropar.

Hur får man bort celluliterna?
Det första - se över vanor. Dålig kost, bristande motion och ett allmäntillstånd som inte är det bästa, är stora orsaker till att kroppen och därmed huden, inte mår bra. Sluta röka, dra ner på alkoholen och undvik drycker med socker. Ät mycket grönt och protein i kosten, och försök undvika processade råvaror. Komplettera detta med djupgående massage binvävsmassage.

Vad är Celluliter?
Med celluliter menar vi gropig hud som framför allt uppstår på höfter, lår, mage och armarnas insida. Celluliter är en förändring i hudvävnadens struktur, ofta kallad ”apelsinhud”. Det finns många olika orsaker till att celluliter bildas, det kan vara genetiskt, hormonellt, dålig blodcirkulation, ohälsosam kost, brist på motion, p-piller, rökning men det kan också bero på att det bildas fler och större fettceller och att vätska samlas i vävnaderna. Dock kan smala personer också lida av celluliter även om det är fler med övervikt som drabbas. Eftersom blodcirkulationen minskar med ökad ålder bidrar det till en ökning av slaggprodukter och förtätning av bindväven. När man blir äldre tappar huden en del av sin spänstighet vilket i sin tur kan leda till gropar. 80-90 % av alla kvinnor har celluliter, mest syns det över rumpa och lår.

De kvinnliga könshormonerna progesteron och östrogen är de främsta orsakerna till celluliter. Östrogenet främjar konfiguration och expansion av fettceller runt skinkor, lår och bröst, medan Progesteron leder till utveckling av svaga ådror, vätskeansamling och viktökning.

Hudläkare och experter brukar säga att det finns tre grader av celluliter:
1. Om groparna bara syns när man drar ihop huden är det ett tecken på att vatten samlats i vävnaden.
2. Syns de då du står upp, har vatten, fett och slaggprodukterna börjat klumpa ihop sig i vävnaden, ett tecken på en sämre cirkulation.
3. Syns de även då du ligger ner har slaggämnena börjat bilda en geléaktig massa som så småningom antar en fastare konsistens. Dessa är de svårare att bli av med.

ANNIKA A

Jag har tränat på shaperollen i ca 2,5 månader. I början var jag inte så noga med kosten (och gick till och med upp) men märkte redan efter ca 2 veckor att jag blev fastare samt tappade 2 cm runt armarna. Efter en månad ca började jag ta tag i kosten. Då märkte jag att jag fick snabba resultat runt midjan och vid ryggen, armarna och på benen. Jag lider av celluliter och mer än hälften har försvunnit. Mina ben har blivit fastare, min rumpa har fått form och ett lyft. Andra märker skillnad på mig. Jag har minskat en klädstorlek. Har även minskat 1.5 cm runt vaderna så nu kan jag få på mig stövlar jag tidigare inte kunnat.

Jag är supernöjd och kan inte tänka mig nått bättre! Andra bra effekter är att mina spänningar i rygg och axlar har minskat och därmed har migränen försvunnit nästan helt, tidigare led jag flera dagar i veckan. Jag märker oxå att jag har fått mindre smärtor i min hälsporre under foten samt den värk jag haft i svanken i perioder har försvunnit. Känner jag av den och går på shaperoll är den borta! Min kropp mår så mycket bättre invändigt. Känner mig piggare och orkar mer. Jag riktigt längtar efter att få ”rolla”! Det är bättre än en helkroppsmassage. "

 

ALEXANDRA S, 62 ÅR

Jag är 62 år gammal och sjukskriven sedan en lång tid tillbaka med reumatisk värk i ben och leder. Jag har genomgått många behandlingar och vikten har tyvärr bara ökat med åren vilket inte gör det lättare för mina sjuka leder. Jag började använda ShapeRoll via rekommendation och blev snabbt en frekvent kund på Shape Delight. Jag använder den lättaste styrkan på ShapeRoll och i det tempo som passar mig. Det har ökat min blodcirkulation, tagit bort svullnader och har också hjälp till att öka min ämnesomsättning så att kläderna sitter bättre i dag. Jag kan varmt rekommendera ShapeRoll till alla! Och tack till den trevliga personalen för all hjälp!

CECILIA ANDERSSON, 35 ÅR
För 4-5 år sedan började gå upp väldigt mycket i vikt utan riktig anledning. Jag vet nu att det berodde på att jag har fel på sköldkörteln och medicineras nu för detta. Jag har i och med viktuppgången fått väldigt mycket celluliter på lår och rumpa men även på armarna och det var väldigt längesedan jag visade mig ute i shorts. Inför en resa i somras till Californien tillsammans med ett inline hockey lag med killar tyckte jag att det var dags att försöka göra något åt det och testade då ShapeRoll. Jag köpte 12 gånger och körde 3 gånger i veckan i 4 veckor innan vi skulle åka. Det gav fantastiska resultat och jag använde shorts varje dag, även vid de tillfällen jag visste att det skulle synas vid sändningarna av inline hockeyn. Även på ryggen och gäddhänget syntes väldigt stor skillnad. "filéerna" på ryggen under bh-banden försvann nästan helt, från att ha synts igenom blusar och toppar och celluliterna på överarmarna försvann helt. Jag kunde äntligen visa mig i bikini utan att skämmas. Fantastiskt! Jag kommer definitivt fortsätta med detta!

MADELEINE, 52 ÅR 
Jag har, liksom många andra kvinnor, kämpat med att få bort celluliterna från mina lår och rumpa i hela mitt vuxna liv. Tränat mkt, gjort olika sorters behandlingar, köpt dyra krämer osv. Inget har egentligen hjälpt mot celluliterna vilket har varit väldigt frustrerande. 

När jag började med ShapeRoll köpte jag en kur på 12 ggr, gick 3 ggr i veckan. Märkte direkt resultat! Jag har fått en mkt slimmare figur, har minskat i omfång över hela kroppen, och celluliterna har minskat! Jag är jättenöjd! Så nu går jag 2 ggr i veckan, förbättringsprocessen fortsätter och celluliterna försvinner mer och mer. Känns fantastiskt att äntligen ha hittat något som hjälpt i min kamp mot celluliterna! 
Tack Maggie och Monika för att ni rekommenderade ShapeRoll till mig!


MICHELLE NILSSON, 26 ÅR 
Jag hade gärna velat rekommendera alla som vill ha ett varmt och professionellt bemötande att besöka Shape Delight och Maggie. Förutom det underbara välkomnande du får som kund så får du verkligen valuta för pengarna och bäst av allt; ett resultat som syns! Då jag första gången besökte Shape Delight så skulle jag testa en ny form av massage som sköttes av en maskin som kallas ShapeRoll. Vidare så var resultaten som denna maskin gav mig, även om jag var en aning skeptisk, väldigt överraskande. Förutom den uppstramning och mjukhet den gav min hud så har jag även märkt positiva effekter på min reumatism! Den masserar på djupet! Helt fantastiskt. 

Jag inte varit mer nöjd med resultatet, jag känner och ser mina konturer av magmusklerna nu! Då jag har tränat mycket så förstod jag inte varför den envisa fettsamlingen på magen inte gick bort, det var helt enkelt frustrerande. Men idag behöver jag inte tänka på det mer för problemet är som bortblåst! Tack underbara Maggie för den glädje och det resultat du skänker!


MONA GRAEFF, 42 ÅR 
När jag bestämde mig för att prova ShapeRoll var tanken att mota bort lite celluliter. 
Det visade sig ha en annan bra effekt på mina lårmuskler också, de var konstant spända och ömma vilket gjorde det svårt att träna. Med ShapeRoll var det som om jag äntligen kunde slappna av. Blodcirkulationen blev bättre i vaderna och mina kramper minskade. Och visst blev jag av med en del celluliter också! 
Som småbarnsförälder var det även en stund för mig själv som jag utnyttjade till att läsa bok eller kolla på en film på plattan medan ShapeRollen masserade mig.


MIA L, 42 ÅR 
Jag fick i tidig ungdom pga hormonella förändringar problem med celluliter. Har alltid lidit och under årens lopp provat åtskilliga olika behandlingar bland annat LPG utan något nämnvärt resultat. Av en slump kom jag i kontakt med Maggie och hennes otroliga ShapeRoll. Efter bara några gånger kunde jag se skillnad att benen blivit mycket slätare och mer slimmade. Jag kom dit för att bli av med celluliter men eftersom maskinen även detoxar och uppstramar märkte jag till min förundran att jag också blev av med både "gäddhäng" och "lovehandles". Just celluliter är ett stort problem hos många kvinnor och faktiskt väldigt svårt att bli av med, men tack vare ShapeRoll och en smula envishet så gick det! Jag går numera regelbundet minst 2 gånger i veckan och celluliterna håller sig borta!

PATRICIA F, 35 ÅR
Jag började använda ShapeRoll för ett år sedan . Jag ville hålla mig i form eftersom att jag slutat röka och att jag började känna att vikten ökade. Att öka i vikt var mitt största mentala hinder för att ta det där sista steget for att lägga cigaretterna. ShapeRoll hjälpte mig! Jag gick regelbundet 2-3 gånger i veckan.

Ämnesomsättningen ökade så att jag kunde hålla vikten och till min stora förvåning började ShapeRoll även göra skillnad på min figur. Celluliterna både bak och fram på benen blev mindre och mina ben började få en form som jag aldrig uppnått trots alla år av träning. Jag hittade en perfekt balans mellan att kombinera träning och ShapeRoll och efter ett par intensiva månader såg min kropp 10 år yngre ut. Eftersom jag jobbar på kontor är jag ofta i sittande ställning vilket minskar blodcirkulationen i benen och skapar en svullnad och smärta på kvällen. Även detta är borta! Ett år efter min start med ShapeRoll, trots avbrott i vissa perioder, håller sig värken och svullnaden i benen borta. Jag är helt beroende utav denna underbara apparat! Kan rekommendera varmt till alla. 
Varma hälsningar, Patricia

Intro pass tillkommer med 199 kr vid första gången. 
Instruktioner för att boka intro & frågor, vänligen maila till ShapeRoll instruktör Emma Nilsson på emma@famefitness.se